vineri, 10 ianuarie 2014

O INVENTIE EPOCALAINVENTIE EPOCALA PENTRU ARDEREA ECOLOGICA SI EFICIENTA A BIOMASEI, PRIN TEHNOLOGII REALIZATE DE IULIEAN HORNETIuliean Hornet,
 "OMUL  DE  AFACERI ROMAN AL ANULUI 2012".SEDIUL COMPANIEI "ecoHORNET"Romania, Chiajna, str. Italia, nr.4, Ilfov, A1, km 13,2, iesire Ciorogarla

CUI: RO26893448, Reg. Com. J23/1375/2012

Tel: 0040.21.351.58.61, Fax: 0040.21.351.58.63 Mobil: 0745.050.050, 0740.888.085

E-mail: president@ecohornet.ro, www.ecohornet.ro
Comunicat de presă 
Societatea EcoHornet SRL, se extinde pe piața din Ucraina

SC EcoHornet SRL este specializată în fabricația de sisteme de incinerare a deșeurilor din biomasă peletizate. Tehnologia de incinerare este considerată ca fiind una dintre cele mai performante având și avantajul că este de concepție proprie, brevetată pe plan național și internațional. Echipamentele “ecoHORNET”, constau în centrale termice cu capacitate nominală în gama de la 20 kW la 350 kW, arzătoare tip injector în gama de la 20 kW la 500 kW și arzătoare pentru tuburi radiante în gama de la 20 kW la 80 kW.

În cadrul strategiei de dezvoltare a SC EcoHornet SRL, extinderea operațiunilor pe diferite piețe cu potențial ridicat în domeniul valorificării biomasei reprezintă o prioritate majoră. Astfel, recent s-au perfectat formalitățile de colaborare dintre SC EcoHornet SRL și societatea Banisa Energy Ukraine. În acest caz, s-a optat pentru un contract de franciză, în baza căruia, asamblarea echipamentelor se va face în Ucraina cu knowhow-ul, al asistenței tehnice și a suportului specialiștilor români.

Societatea Banisa Energy Ukraine este cea mai mare companie privată specializată în dezvoltarea de proiecte în domeniul energiilor regenerabile din Ucraina. Mai multe informații despre această societate se pot găsi la adresa de internet - http://banisaenergy.com

Cele două societăți își propun să dezvolte în Ucraina, soluții de încălzire pentru instituții publice, școli, spitale, pentru organizații private industriale sau de servicii, contribuind în acest fel la dezvoltarea durabilă a comunităților rurale și urbane, crearea de locuri de muncă și de alte oportunități, folosind resurse locale prin conversia în mod eficient și ecologic a biomasei din gunoaie și deșeuri în energie termică și electrică.

SC EcoHornet SRL își exprimă gratitudinea pentru sprijinul acordat de către reprezentanții ANEIR, ai Ministerului Afacerilor Externe prin intermediul personalului Ambasadei României de la Kiev si ai Ministerului Economiei, pentru inițierea contactelor și pe durata derulării negocierilor.

Comunicat al Biroului de presă al Companiei “ecoHORNET”.


TEHNOLOGII INOVATIVE PENTRU ARDEREA ECOLOGICĂ ŞI EFICIENTĂ A BIOMASEI – APLICAŢII ÎN DEZVOLTAREA DURABILĂ A COMUNITĂŢILOR RURALE ŞI URBANE

Într-o lume în care preturile, inclusiv al alimentelor depind atât de mult de preţul energiei şi al combustibilor de tip fosil, în care producătorii caută alternative economice, iar consumatorul devine din ce în ce mai atent la ce cumpără, devenind mai conştienţi in a ignora calitatea în favoarea cantităţii, Compania "ecoHORNET" va propune o abordare diferită care, pe lângă performanţele considerabile de economie şi eficienţă, are efect şi in dezvoltarea durabila a zonelor rurale şi urbane prin conversia biomasei: gunoaie, resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere combustibile, plante energetice, tocatură lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un continuţ mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc., granulată prin compactare sub formă de peleţi, granule curate, fără miros, nontoxice, nealterabile, în cea mai ieftină şi curată energie termică şi electrică, utilizând echipamente de foarte înaltă performanţă, licenţiate sub marca ecoHORNET, fabricate în România de S.C. Ecohornet S.R.L.  Aceste gunoaie, resturi şi deşeuri  care, astăzi, zac peste tot şi sufocă prin poluare mediul înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru echipamentele ecoHORNET care functioneaza permanent cu temperaturi de peste 1250°C, includ automatizarea totală a procesului şi sunt concepute pentru a opera cu un nivel foarte mic al emisiilor."ecoHORNET" produce astazi in Romania, urmatoarele echipamente:
 
1. Centrale termice pe peleti

avand puteri de la 20 la 350 Kw (un Mw), (puteri mai mari cu montaj in cascada), acopera in totalitate necesarul de caldura si apa calda pentru sectorul civil si industrial. Acestea pot fi utilizate la: birouri, scoli, spitale, hoteluri, cladiri administraive, hale, sere, crescatorii de pasari si purcei, sali de sport, piscine, terenuri de fotbal sau in orice fel de incinta care impune asigurarea unui regim termic adecvat si folosirea apei calde.

  2.   Arzatoare cu peleti cu tuburi radiante "ecoHORNET"
In premiera mondiala
Cea mai eficienta solutie de incalzire a spatiilor cu inaltime mare

       Arzătoarele cu peleţi pentru tuburi radiante se produc in gama de puteri de 20, 40, 60 si 80 kw, sunt utilizate  pentru încălzirea spaţiilor înalte: hale industriale, biserici, săli de sport, centre expoziţionale, hangare, etc. cu un randament de circa 99% obţinut prin încălzirea simultană de la acelaşi arzător, prin radiaţie, cu aer cald şi a apei calde de consum.

Este o premieră absolută şi se datorează performanţelor de ardere a tehnologiei "ecoHORNET" cu un nivel scăzut de emisii de particule (7,4mg/Nmc) şi a arderii uscate şi curate, fără fum în gazele de ardere.
     3.  Arzatoare  pe peleti tip INJECTOR "ecoHORNET"
                                O noua premiera!    Arzătoarele cu peleţi tip injector (puteri de la 20 la 500 kw), constituie o premiera, acestea înlocuiesc injectoarele si arzatoarele pe gaz, motorină, ulei, păcura, CLU, GPL etc. care sunt utilizate astăzi la: centrale termice, generatoare de aer cald, generatoare de abur, cuptoare de pâine, uscatoare de cereale, producerea de energie electrică prin aplicarea la cazane de abur cu turbine, motoare Stirling,etc. 
                               


                                 
“ecoHORNET”
Cea mai curată şi ieftină gigacalorie.
Costul gigacaloriei obtinuta cu tehnologia ecoHORNET este cuprinsa intre 60-120 lei:
- de 1,5-2 ori mai mic decat cel obtinut cu GAZ NATURAL ,
- de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de sistemele centralizate, CET-uri;
- de 2-3 ori mai mic decat cel obtinut cu PROPAN, GPL si CLU;
de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent ELECTRIC si MOTORINA.


CERTIFICARI ALE ECHIPAMENTELOR PRODUSE DE 

COMPANIA "ecoHORNET"Compania ECOHORNET SRL produce echipamente de incalzire  pe peleti marca "ecoHORNET", avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET - THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK. Dovada incontestabila a performantelor  tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de catre  Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Facultatea de Inginerie a Instalatiilor si de S.C. INSTALTENERG CERT  S.R.L. Bucuresti (laborator cu acreditare europeana,  RENAR). Centralele termice ecoHORNET au fost incadrate in urma testelor in clasa 3, clasa care indica o eficienta maxima, cu emisii minime si deplina siguranta in exploatare. Siguranta in exploatare din punct de vedere electric este certificata ICPE ( Laboratorul de incercari pentru certificarea produselor electrice). Certificarea CE nr. 049 B1-584/EC/2012, acordata, de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor ecoHORNET si creeaza posibilitatea desfacerii fara restrictii pe piata europeana. Prin utilizarea tehnologiei de ardere ecoHORNET, BIOMASA cea mai abundenta resursa regenerabila de pe planeta, a devenit o sursă de energie: eficientă şi inepuizabilă, economica şi independentă, ecologică şi inteligentă, permite elaborarea şi aplicarea de strategii de independenţă enargetică a comunităţilor, crearea de locuri de muncă, reducerea poluării în ritm accelerat, reducerea până la eliminare a utilizării combustiblilor fosili şi scuteşte de griji generaţiile viitoare, când va fi foarte important cat poluam si va fi foarte costisitor sa poluam.

                                                                                               
CENTRALA TERMICA  "ecoHORNET"

ENERGIA VIITORULUI - BIOMASA


Tehnologia de ardere ecoHORNET, va accelera procesul de producere a energiei termice si electrice din biomasa, ca sursa alternativa de energie regenerabila, economica, eficienta, inepuizabila si ecologica. Dupa 40 de ani de experienta acumulata in domeniul inovarii si inventicii, Iuliean Hornet a declarat in 2002  razboi poluarii si a celor care astazi distrug flora si implicit fauna TERREI. A ales ca ARMA cea mai abundenta bogatie a lumii, BIOMASA, sursa regenerabila si inepuizabila, energia stramosilor, dar cu siguranta si a urmasilor nostri. Acest combustibil granulat prin compactare sub forma de peleti (granule curate, fără miros, nontoxice şi nealterabile), permite o automatizare totala, siguranta in functionare, confort si usurinta in exploatare.  Romania este detinatoarea a peste 100.000.000 tone biomasa/an, dar ignora aceasta avutie care poate fi transformata cu tehnologia ecoHORNET in circa 300.000.000 Gcal, energie regenerabila, inepuizabila si ecologica.              
 1 HA cultivat dar si necultivat (buruieni) produce circa 5 tone peleti/an, suficienti pentru a incalzi o casa cu suprafata de 200 mp si a produce apa calda pentru un an. Tehnologia ecoHORNET a castigat o mare batalie, si anume a pus capăt supremaţiei peleţilor fabricaţi din lemn curat, pentru care se defrişează cu sălbăticie pădurile României (72 ha/zi, 15.800 mc/zi,  media de crestere este de 5.6 mc/ha/an) si continua lupta pentru  diminuarea accelerata a emisiilor cu efect de sera prin perfectionarea arderii, prin oprirea acestor defrisari si reducerea utilizarii combustibililor fosili scumpi si poluanti.Una dintre cele mai grave probleme care, la ora actuala, ameninta insasi integritatea planetei Terra cu orice forma de viata ce exista pe aceasta, o constituie factorul poluant pe care omul, singura vietuitoare care-si distruge cu o fervoare greu de imaginat propria-si existenta, nu se mai opreste din a inventa forme cat mai diabolice de a face praf pamantul cu tot ce este pe el. Interesele meschine ale politicienilor si afaceristilor, fac tot posibilul ca, in cel mai scut timp, aceasta splenida planeta sa aiba un sfarsit apoteotic, demn de cel mai horror film creat  de fanii subiectelor "apocaliptice". Un singur om de pe aceasta planeta, n-a avut liniste si somn timp de peste patruzeci de ani, pana ce nu a gasit solutia cea mai convenabila de a genera caldura, apa calda si si energie electrica din resturi, gunoaie si deseuri, adica "tot ce arde". In acest mod, nu numai ca se pune stavila in gerenarea uriaselor depozite de deseuri si gunoaie menajere dar, totodata, toate acestea pot veni in ajutorul omului prin inventia lui Iuliean Hornet, in cadrul Companiei "ecoHORNET". Caldura, apa calda si energia electrica realizate prin aceasta inventie epocala, sfideaza orice pret de cost concurent la ora actuala. Iata mai jos un scurt videoclip in care se poate vedea cum ar trebui sa fie planeta creata de Dumnezeu si ce a facut omul din ea. 


12 IANUARIE 2014

Astazi, se implineste o luna de cand domnul Iuliean Hornet, Presedinte al Asociatiei "Cluster MEDGREEN" si administrator al Companiei "ecoHORNET"  a ajuns in Turcia impreuna cu  delegatia "MEDGREEN" unde a participat la "EURASIA BUSINESS FORUM", forum organizat de  Guvernului Turciei, si la care si-au trimis reprezentanti 35 de state din Asia si Europa.
Domnul Iuliean Hornet, Presedinte al Asociatiei "Cluster MEDGREEN", inventatorul tehnologiei ecoHORNET si unic investitor al Companiei "ecoHORNET" a structurat pe cont propriu si din proprie initiativa o delegatie formata din 14 persoane printre care s-au numarat, senatori ai Romaniei, primari si consilieri ai primariilor din Resita si Medgidia, profesori universitari, oameni de afaceri, reporteri de presa, radio si televiziune. Toata aceasta echipa omogena si temeinic coagulata pe conceptul pe care Compania "ecoHORNET", respectiv investitorul privat domnul Iuliean Hornet o dezvolta de aproape 40 de ani privind ecologizarea fizica, educativa si morala a Romaniei, a sustinut temeinic si bine fundamentat interesele economice ale tarii numita Romania. Pozitia de prim rang ca inventivitate a unui concept tehnic unic in lume al Companiei "ecoHORNET" prezentat la acest Forum, a starnit interesul celor 300 participanti,  din 35 de state. Interesul a fost atat de mare incat, din prima zi a Forumului, presedintele celei mai importante asociati a oamenilor de afaceri din Turcia "TUKSAID" domnul Gultekin Senel, a propus domnului Iuliean Hornet sa realizeze o asociere intre cele doua structuri tehnico-economice, Propunere a fost acceptata si finalizata cu interes de cele doua parti. Astfel, in prima zi a desfasurarii lucrarilor Forumului, in prezenta a peste 300 de reprezentanti din cele 35 de tari participante, chiar pe scena salii de intrunire, cei doi reprezentanti sus mentionati, in direct, au semnat Protocolul de Colaborare, care are drept scop să armonizeze două iniţiative extrem de importante pentru viitorul planetei noastre respectiv: responsabilitatea socială a întreprinderilor (corporate social responsability) care vine din partea mediului de afaceri şi responsabilitatea socială intelectuală (intellectual social responsability) care vine din partea mediului academic. În consecinţă, activităţile ce se vor derulate de cele 2 entitati in urma asocierii prin acest protocol, au ca scop promovarea afacerilor orientate pe conservarea resurselor, protecţia mediului înconjurător şi incluziunea socială ca principiu de etică şi morală. In imaginea de mai jos se semneaza Protocolul dintre cele doua parti:


Domnul Iuliean Hornet si Domnul Gultekin Senel


DIN REALIZARILE  TEHNICE ALE COMPANIEI "ecoHORNET":
Arzatoare cu peleti tip injector


Arzătoarele pe peleţi tip injector ecoHORNET (puteri de la 20 la 500 kw), constituie o premiera, înlocuiesc injectoarele si arzatoarele pe gaz, motorină, ulei, păcura, CLU, GPL etc.  Arzatorul tip injector ecoHORNET pe peleti 45kw, sa aplicat la  o centrala pe lemne marca Bosch de 45 kw. Prin imbunatatirea schimbului de caldura, acast cazan functioneaza cu un randament de 92%, dezvolta 50 kw, se curata o data pe an si incalzeste o locuinta cu suprafata de pana la 500 mp (1250mc) si prepara apa calda de consum, cu doar 7.5 tone peleti/an.
Arzatorul tip injector ecoHORNET pe peleti  de 200 kw, sa inlocuit arzatorul pe gaz la un cazan Buderus (eficienta 78%, putere 150kw) si cu doar cateva artificii tehnice, eficienta a fost ridicata la 95% si puterea la 200 kw.


ARZATOR MULTIFUNCTIONAL (3 IN 1)
INTERVIU CU IULIEAN HORNEŢ
Preşedintele Asociatiei "Cluster  MEDGREEN" si al Companiei “ecoHORNET"
realizat   la "EURASIA BUSINESS FORUM".

Reporter: Va ştiu prezent la multe evenimente legate de afaceri şi promovare a conceptului ecologic pe care îl susţineţi prin invenţiile dumneavoastră. Domnule Iuliean Horneţ, în perioada 12 -15 decembrie 2013, aţi fost invitat de către Guvernul Turc, la Forumul Eurasia Business, care a avut loc în localitatea Gebze-Turcia, forum la care au participat delegatii din 35 de ţări. Vă rog să comentaţi care, consideraţi, a fi motivele pentru care acest prestigios forum ce a unit mai toate continentele planetei, v-a avut în vedere ca persoană de importanţă internaţională, trebuind a participa la această întâlnire, şi care a fost, din perspectiva dumneavoastră, scopul de fond al acestei acţiuni iniţiată de Guvernului Turc?

Iuliean Horneţ:

Atât din perspectiva poziţiei geografice cât şi a moştenirii istorice, Turcia are un rol important în a facilita relaţiile dintre Asia Centrala şi Orientul Apropiat pe deoparte, Europa de Est şi Centrală pe de alta parte. Forumul de Afaceri este organizat de Gunernul TURCIEI şi a fost coordonat de către două organizaţii cu multă experienţă în domeniu respectiv EkoAvrasya şi TUKSIAD, care s-a dorit a fi o platformă ce să permită iniţierea de contacte între oameni de afaceri din Turcia şi din zonele mai sus menţionate. În ceea ce mă priveşte, în activitatea pe care o desfăşor atât în dezvoltarea propriilor afaceri cât şi în calitate de Preşedinte al Asociaţiei „Cluster MEDGREEN” sunt interesat în a dezvolta contacte şi relaţii de afaceri în toate domeniile economice, în dezvoltarea şi aplicarea ecotehnologiilor, dar şi tehnologiilor de producere a energiei termice şi electrice în mod eficient şi ecologic, din resurse naturale regenerabile.     

R: Având onoarea şi bucuria de a face parte din delegaţia pe care dumneavoastră, în numele Companiei “ecoHORNET”, a-ţi formulat-o pentru a vă însoţi şi participa la acest forum, vă rog să precizaţi care a fost componenţa acestei delegaţii şi mă refer, cu precădere, la reprezentarea socială a membrilor delegaţiei care v-a însoţit, şi totodată, care a fost motivul ce v-a determinat să o structuraţi astfel, şi pe cont propriu?

I.H.: În primul rând vă mulţumesc pentru amabilitatea de a însoţi delegaţia noastră! Asociaţia „Cluster MEDGREEN” este o asociaţie de întreprinderi, universităţi, institute de cercetare şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale şi cu perspectivă către cele internaţionale. Prin intermediul asociaţiei MEDGREEN, încercăm cu suficient succes, să armonizăm două iniţiative extrem de importante pentru viitorul planetei noastre respectiv: responsabilitatea socială a întreprinderilor (corporate social responsability) care vine din partea mediului de afaceri şi responsabilitatea socială intelectuală (intellectual social responsability) care vine din partea mediului academic. În consecinţă, activităţile derulate de Asociaţia noastră au ca scop promovarea afacerilor orientate pe conservarea resurselor, protecţia mediului înconjurător şi incluziunea socială ca principiu de etică şi morală. În cazul specific al participării noastre la Forumul de la Gebze, portofoliul de proiecte pe care ne-am propus să le promovăm, au fost centrate pe domeniile de interes ale firmelor reprezentate în delegaţie dar am pus accent şi pe proiectele a două comunităţi din România cu un substanţial potenţial uman, respectiv Medgidia şi Reşiţa. Aceste zone, în urmă cu două decenii, au fost puternice centre industriale dar în ultimii ani, în absenţa unor politici coerente de dezvoltare, retehnologizare şi reconversie profesională a excedentului forţei de muncă, se constată o degradare şi de rămânere în urmă a potenţialului tehnico-economic al acestor zone.

R: Din câte ştim noi jurnaliştii, şi Guvernul României a fost invitat să participe la acest forum însă, am observat că, în mod oficial, nici un reprezentant al României nu a fost de faţă. Care sunt considerentele pe care le presupuneţi a fi stat la baza neputinţei sau refuzului Guvernului României de a participa la acest forum?

I.H.:
Guvernul României a fost invitat la acest forum, personal am lansat câteva invitaţii şi unor înalţi oficiali să însoţească delegaţia noastră dar nu am primit nici un răspuns concret şi temeinic argumentat, ci unul ambiguu şi de circumstanţă superficială. Este posibil să fie şi o lipsă din partea noastră că nu am formulat, poate, o argumentaţie adecvată ca tentaţie la participare însă, un guvern competent şi interesat de a participa la un asemenea forum de o cuprindere internaţională, şi-ar fi făcut lecţiile în mod temeinic.

R: Am observat, cu surprindere dar şi cu mare satisfacţie, modalitate rar întlnită şi doar la nivel înalt, şi anume, semnarea în prima zi a conferinţei, în direct în faţa delegaţiilor celor 35 de state participante, a unui protocol de colaborare între Compania „ecoHORNET”, şi un reprezentant de seamă al mediului de business turc. Vă rog să precizaţi detaliat cine era personajul oficial alături de care aţi semnat protocolul, şi care este rolul dumneavoastră alături sau chiar în contextul acestui construct.

I.H.: La acest Forum de Afaceri, în calitate de Preşedinte al Asociaţiei „Cluster MEDGREEN” am semnat un acord de colaborarea cu Preşedintele Asociaţiei TUKSIAD – Asociaţia Industriaşilor şi a Oamenilor de Afaceri din zona Mării Negre, dl Gultekin Senel. Acordul are ca obiect iniţierea unei colaborări între cele două organizaţii pentru promovarea economiei verzi atât între cele doua ţări cât şi pe terţe pieţe. Au fost deja formulate proiecte în domeniul valorificării deşeurilor, al surselor regenerabile, al instalaţiilor de epurare, al dezvoltării de reţele logistice şi de distribuţie ecologică pentru industria mobilei, al uleiurilor minerale ş.a.m.d. S-au convenit schimburi de experienţă între primăriile din Gebze şi din Reşiţa pentru promovarea parcurilor industriale dar şi proiecte între reprezentanţii media pentru a realiza şi dezvolta producţii media prin filme, reportaje şi emisiuni de promovarea a economiei verzi în zona Mării Negre. Dar ceea ce este foarte important, este că acest acord a început deja să funcţioneze. Luni 13 ianuarie, am primim deja o vizită a partenerilor Asociaţiei TUKSIAD din domeniul mobilei, iar pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie sunt deja planificate şi alte contacte cu caracter ferm.


R.: În concluzie, care este perspectiva Companiei „ecoHORNET”, în contextul relaţiilor de business cu Turcia şi nu numai, rugându-vă să precizaţi cu care alte state aveţi relaţii de afaceri, care este amploarea lor ca posibilitate de dezvoltarea a singurului concept de mare complexitate ecologică, pe care dumneavoastră ca inventator şi iniţiator l-aţi lansat pe piaţa energiei mondiale.

I.H.: Am remarcat un mare interes în ceea ce priveşte tehnologia „ecoHORNET” de producere a energiei termice şi electrice prin incinerarea la temperaturi ridicate a biomasei din resturi, gunoaie şi deşeuri granulate, prin compactare sub formă de peleţi pe care o dezvoltăm în cadrul Companiei noastre, atât din partea oamenilor de afaceri prezenţi dar şi a autorităţilor din Turcia. S-au avansat propuneri de colaborare atât în ceea ce priveşte desfacerea produselor companiei noastre, integrarea acestora în diferite aplicaţii având ca scop reducerea impactului asupra mediului înconjurător, producerea durabila de energie termică şi electriă, ş.a.m.d. Avem în vedere şi colaborarea în domeniul fabricaţiei produselor noastre folosind experienţa partenerilor din Turcia în domeniul fabricaţiei produselor similare, a managementului calităţii şi al distribuţiei pe piaţa energiilor regenerabile. Urmează, aşa cum am stabilit în agenda comuna de  colaborare, să organizăm mai multe runde de întâlniri pe aceste teme, începând cu vizita colegilor din Turcia la fabrica noastră din Bucureşti, vizită planificată pentru luna februarie 2014.

R: Vă mulţumim pentru amabilitatea de a ne fi furnizat informaţii atât de importante şi detaliate, rugându-vă să ne facilitaţi şi cu alte ocazii, posibilitatea de a fi la curent cu tot ce concepeţi şi realizaţi în cadrul Companiei „ecoHORNET” si al "Clusterului MEDGREEN".

Interviu realizat de jurnalistul Lucian Iordanescu